Kultúra

Már több mint ezeregyszázan kapnak művészjáradékot

Az MMA javaslatára a művészjáradékra a törvényben meghatározott művészeti szakmai díjjal rendelkező, 65 év feletti, más rendszeres állami juttatásban nem részesülő művészek, művészetelméleti szakemberek jogosultak.

2018.03.22 00:30MTI

A művészjáradék folyósításának első hónapjában, márciusban több mint ezeregyszázan részesültek a juttatásban - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Titkársága az MTI-vel szerdán.

A művészjáradék 2018. január elseje óta igényelhető. 2018. március 14-ig 1230 kérelem érkezett be az MMA Titkárságára. Ebből eddig 1196 kérelmet bíráltak el, 1172 esetben elfogadták, 20 esetben elutasították az igénylést. Márciusban 1122-en kapták meg a művészjáradékot.

Az MMA javaslatára a művészjáradékra a törvényben meghatározott művészeti szakmai díjjal rendelkező, 65 év feletti, más rendszeres állami juttatásban nem részesülő művészek, művészetelméleti szakemberek jogosultak. A járadék havi összege jelenleg 121 ezer 125 forint. A járadék a köztestület internetes oldalán (mma.hu) megtalálható módon igényelhető - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.