Tragikus baleset

Lezuhant a lépcsőn és meghalt a német színészlegenda

Balesetben meghalt Siegfried Rauch német színészlegenda, olyan nagysikerű sorozatok főszereplője, mint az Álomhajó, vagy a Nem kell mindig kaviár.

2018.03.12 10:33MTI

A 85 éves színész a Münchentől délre, Untersöcheringben, a tűzoltóság által rendezett ünnepségen vett részt, a tűzoltóság épületéből történő távozásakor leesett a lépcsőn és a helyszínen életét vesztette. A tragikus balesetről szóló médiaértesüléseket a rendőrség is megerősítette hétfőn hajnalban.

Rauchnak az autóverseny világában játszódó, Le Mans című 1971-es film hozta meg az áttörést színészként. Emlékezetes alakítást nyújtott a "Nem kell mindig kaviár" című 1973-es sorozatban is.

A nők bálványaként, szuperkémként és kalandorként, a legnagyobb hírnevet mégis az "Álomhajó" című romantikus sorozat hozta meg neki, amelyben 14 éven át alakította az egyik fő- és állandó szereplőt, a világot járó luxushajó kapitányáét.

Élete utolsó tíz évében szerepet kapott "A hegyi doktor" című tv-sorozat újabb szériájában, "A hegyi doktor - Újra rendel"-ben Roman Melchinger orvos szerepében.

Élete egyik álmát megvalósítva a színész 2015 végén Moonlight & Lovesong címmel kiadott egy CD-t is szerenádokkal és romantikus balladákkal.

Akkor sajnálkozva beszélt arról, hogy a férfiakból kiveszett a romantika, amelyet szerinte már csak az olaszok gyakorolnak. Az Ammer-tó partjáról származó Rauch magánéletében is hű maradt a vízhez, kedvenc hobbija a vitorlázás volt, az ennek gyakorlása közben szerzett tapasztalatait jól hasznosíthatta az Álomhajó kapitányaként is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.