Programajánló

Idén is lesz kolbász- és sódarmustra Gyulán

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán. A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben.

2018.03.05 02:32MTI

A szervezők közleménye szerint a rendezvény célja a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítése. A télbúcsúztató fesztivál egyben a termelők szakmai versenye és vására is. A megnyitó napján megemlékeznek az idén 150 éves gyulai húsiparról is.

Mint írják, a sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús.

Idén is sonkasaccolás, sonkaszobrászat, hentes- és ételbemutató, valamint látvány disznóvágás színesíti a programot. Március 17-én, szombaton a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megméretést vállaló csapatokat.

Kézműves vásár és vidámpark mellett számos koncert is várja majd a közönséget: pénteken például Hevesi Tamás és Galambos Lajos, szombaton a Wellhello, valamint helyi tehetségek, köztük a The Whatevers, a Synema és a Chain Bridge Pop, vasárnap pedig Papp Rita és Bodnár Attila, majd a 100 Folk Celsius együttes lép fel.

A fesztivál belépődíjas, de vasárnap nyitástól délig ingyenesen látogatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.