Benjamin Melniker

104 évesen elhunyt a Batman-filmek producere

Száznégy évesen meghalt Benjamin Melniker amerikai filmproducer, aki majdnem három évtizeden át egyengette a Batman-filmek útját.

2018.02.28 13:27MTI
hirdetés

Melniker hétfőn hunyt el a New York állambeli Roslyn Harborban.

Michael E Uslan, a Batman-filmek másik producere a Facebook-oldalán a szórakoztatóipar "legendás" figurájának nevezte Melnikert. Mint felidézte: "Ben tanított meg arra, hogy: az egyetlen dolog, amelyet magaddal kell vinned, amikor meghalsz és egyszersmind hátrahagynod, az a jó híred".

Melniker 1939-ben kezdte pályafutását az MGM stúdiónál, ahol egészen az ügyvezető alelnöki posztig, valamint a filmválasztó bizottság elnöki székéig vitte. Az "MGM Oroszlánjaként" emlegetett Melniker állt egyebek között az 1959-es Ben Hur, az 1965-ös Doktor Zsivágó és az 1968-os 2001: Űrodüsszeia című klasszikusok mögött.

A stúdiót elhagyva és Uslannal összeállva 1979-ben megvásárolták a DC Comics Batmanjének filmes jogait, ami azt jelenti, hogy a Tim Burton által jegyzett 1989-es első Batman-film óta Melniker jegyzi a Denevérember kalandjait.

Noha az elmúlt harminc év néhány legnagyobb kasszasikeréhez kötődött a neve, Melniker mindig is "szerény ember" maradt. "Elmondta nekem, hogy az ott töltött évtizedei alatt minden egyes történésről tudott az MGM kulisszái mögött, ám soha nem fedett volna fel olyan dolgokat, amelyek negatívan érintették volna az ott dolgozókat, azok gyerekeit, vagy unokáit. Ben egy becsületes ember volt" - írta Uslan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.