Programajánló

Műhelykoncertek a Müpában

Műhelykoncertek nevű kezdeményezésével nyújt bepillantást a próbák mindennapjaiba a Müpa.

2018.02.19 23:30MTI

Az Völner Eszter énekesnő Didót, a női főszereplőt játssza a március 4-én színpadra kerülő A szerelmes királynő (Purcell: Dido és Aeneas) című előadásban. Völner Eszter szerint az előadás mindössze egy óra hosszú, ezt megelőzi a félórás műhelykoncert, amelyen a nézők az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által bepillantást nyerhetnek a zenei folyamatokba.

Az énekesnő az M1 hétfői műsorában kiemelte: a koncert "nyitott közeg", ahol nem okoz gondot, ha a nézők gyerekekkel érkeznek.

Völner Eszter elmondta: Henry Purcell egyszerűsítette az ókori történetet, megragadta a romantikus vonalat és mindezt női szempontból tálalta. Pintér Gábor kortárs rendezésében a letisztult modern díszletek között játszódó eposzi történetet barokk, korhű hangszerek kísérik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.