Gyász

Meghalt John Mahoney színész

77 éves korában meghalt John Mahoney színész, ő volt a főszereplő apja a Frasier - A dumagép-ben.

2018.02.06 15:41ma.hu

Az Angliában született John Mahoney választott otthonában, Chicagóban halt meg 77 éves korában, az IMDb szerint összesen 74 filmben és sorozatban láthattuk.

Legismertebb szerepét a Frasier – A dumagép című vígjátéksorozatban kapta, a főszereplő, Kelsey Grammer karakterének az apját, Martin Crane-t játszotta tizenegy évadon keresztül, 263 epizódban. Alakításáért kétszer jelölték Golden Globe-ra, kétszer Emmy-díjra is.

A színészt hosszabban láthattuk még a Titkok nélkül és a Vérmes négyes című sorozatokban, miközben olyan szériákban vendégszerepelt, mint az Űrbalekok, a Vészhelyzet, a Minden lében négy kanál, utoljára pedig, 2015-ben a Foyle háborúja.

Filmekben is megfordult, többek között a Hollywoodi lidércnyomás, a Szerelem a Fehér Házban, a Legbelső félelem és a Nyakunkon az élet alkotói is számítottak rá - írja az origo.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.