Kultúra

Egy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezetésére

A Nemzeti Színház tájékoztatása szerint Vidnyánszky Attila pályázott.

2018.02.01 21:30MTI

Egy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára a határidő lejártáig - közölte a pályázó nevének nyilvánosságra hozatala nélkül az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága. A Nemzeti Színház tájékoztatása szerint Vidnyánszky Attila pályázott.

A Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Vidnyánszky Attila rendező, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke már korábban bejelentette, hogy újra pályázik az intézmény vezetésére, csütörtökön pedig az MTI-nek a színház megerősítette, hogy beadta pályázatát a vezérigazgatói posztra.

A színház közlése szerint Vidnyánszky Attila mintegy 100 oldalas pályázata A nemzet színháza címet viseli. A pályázat bemutatja az elmúlt öt év művészeti, gazdasági és nemzetközi munkáját, hangsúlyosan megjelenítve a MITEM létrehozásának okát, célját és a fesztivál sikereit. A pályázat részletesen taglalja Vidnyánszky Attila művészeti, gazdasági és stratégiai fejlesztési elképzeléseit és az ezek megvalósításához szükséges feltételeket.

A pályázat tartalmazza Vidnyánszky Attilának a Nemzeti Színházzal és általában a nemzeti kultúrával kapcsolatos ars poeticáját is. A dokumentumban kitér a Nemzeti Színház felújítására rendelkezésre álló 2 milliárd forint felhasználásának részleteire is.

A pályázati dokumentumot a fenntartó döntését követően Vidnyánszky Attila nyilvánosságra fogja hozni.

Az államtitkárság csütörtökön az MTI érdeklődésére azt írta, hogy a pályázatot elbíráló bizottság várhatóan február 8-án fog összeülni.

A szakmai bizottság tagja Tardy Anna, az Emmi politikai tanácsadója, Császár Angela színésznő, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Horváth Lajos Ottó színművész, Novák János, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház ügyvezető igazgatója, Mádi Zoltán, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének főosztályvezetője, Kiss János Antal, a Győri Balett igazgatója, Hegedűs D. Géza színművész, rendező és Éliás János szakszervezeti képviselő.

A végső döntést arról, hogy ki vezeti 2018. július 1-jétől öt éven át a Nemzeti Színházat, a szakmai bizottság ülését követő 30 napon belül hozzák meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.