Kultúra

Rossz hír a Trónok harca rajongóinak

A Trónok harca egyéves szünetet tart, és csak 2019-ben tér vissza a képernyőre befejező évadával.

2018.01.05 10:29MTI

A nagysikerű tévésorozat közönségének eddig sohasem kellett ennyit várnia a következő évadra - emlékeztetett az Entertainment Weekly.

David Benioff és Dan Weiss, a sorozat alkotói tavaly nyáron már elmondták: legalább másfél évet akarnak tölteni az utolsó epizódok kidolgozásával, hogy a lehető leglátványosabb legyen, és a közönséget is elégedetté tegye. A jelenleg előkészületben lévő nyolcadik évadot várhatóan még a nyáron leforgatják.

A trónok harca az HBO eddigi legsikeresebb sorozata, amely számos díjat is nyert már a tévécsatornának. A hetedik évad is versenyben van az idei Emmy-díjakért. A tavaly véget ért szezon rekordnézettséget hozott: 12,1 milliós közönség követte a történetet.

Az HBO nem árulta el, hogy pontosan mikortól sugározzák a befejező évadot, amelyből végre kiderül, a versengő családok közül ki ülhet a vastrónra, de az Entertainment Weekly mérlegelése szerint valószínűleg 2019 tavaszán kerül a képernyőre. Azt már korábban bejelentették az alkotók, hogy a záró szezon hat epizódból áll majd. Elképzelhető, hogy egyes részek a megszokottnál hosszabbak lesznek, de várhatóan egyik sem éri el egy játékfilm hosszúságát.

Egyébként az HBO programigazgatója, Casey Bloys azt is közölte, hogy többféle befejezést is leforgatnak, ezzel is megelőzve, hogy a valódi verzió kiszivároghasson.

A sorozat visszatartása egyúttal az alapjául szolgáló regényfolyam szerzőjének, George R.R. Martinnak is lehetőséget nyújt arra, hogy ígérete szerint 2018-ra befejezze a regénysorozat The Winds of Winter című új kötetét. Martin elárulta, hogy egy befejező kötetet is tervez még, A Dream of Spring címmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.