Programajánló

Arénakoncertet ad februárban a 100 Tagú Cigányzenekar

Évadnyitó koncertet ad február 25-én a 100 Tagú Cigányzenekar a Papp László Budapest Sportarénában.

2017.12.10 00:30MTI

A kétrészes, csaknem kétórás koncerten a komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsika, magyar nóta és népdalok csendülnek fel - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, a zenekar megalakulása óta több mint ezer koncertet adott Magyarország legkisebb településeinek kultúrházaitól a világ számos híres koncertterméig. Az együttest 2014-ben Hungarikum címmel tüntették ki művészi és hagyományőrző gyakorlatáért. Emellett a zenekar kiemelkedő feladatként tekint az utánpótlás oktatására, a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolására, népszerűsítésére is.

A ma 138 taggal büszkélkedő zenekar fennállása óta 21 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 8 platina és 14 aranylemez lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.