Programajánló

Adventi készülődés és karácsonyi forgatag Nyíregyházán

Szombattól indul a karácsonyi készülődés Nyíregyházán: a városlakókat különleges díszkivilágítással, ünnepi vásárral, kulturális, jótékonysági és szórakoztató programokkal, finom ételekkel és italokkal, a gyerekeket kreatív kuckóval és a Mikulás-házzal várják a Kossuth téren és környékén.

2017.11.25 01:30MTI
hirdetés

A város karácsonyfája idén egy tizenhárom méter magas, csaknem harminc éves fenyő lett. A hagyományos piros színű díszítés és a több mint három kilométer hosszú égősor mellett város egyik idős lakója harminchárom darab óriás szaloncukrot készített - közölte a helyhatóság pénteken az MTI-vel.

Az ünnepi fényeket december 3-án, advent első vasárnapján kapcsolják fel. Az idei év újdonsága, hogy a Kossuth téri kandeláberek, valamint négy belvárosi fa is díszvilágítást kap, de az eddig megszokott világító díszfigurák, a faházak tetejére helyezett fényháló, az oszlopokra szerelt díszfény, a mintegy kilenc kilométer hosszú égősor és a városházát megvilágító jégcsapfüggöny egyaránt megtekinthető lesz a városközpontban.

A nyírségi megyeszékhely főterén a szokásoknak megfelelően a Mikulás-ház, a színpad, a betlehemi jászol és az adventi koszorú kap helyet. Az ünnepi vásár - a vásározók nagy száma miatt idén - nagyobb lesz Nyíregyházán: a forgatag harminckilenc helyszínen várja az érdeklődőket. Az árusok fele ínycsiklandó ételeket, karácsonyi édességeket, fűszeres téli italokat kínál január elsejéig, más részük hagyományos kézműves és iparművészeti alkotásokat, karácsonyi ajándékot és fenyődíszeket árul majd.

A színpadon minden kedden, csütörtökön és vasárnap kulturális és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket, a városházán az ingyenesen látogatható Varázslatos karácsony című kiállításon porcelánbabákon kívül különleges, régi képeslapok is megtekinthetőek lesznek. Advent első vasárnapjától beköltözik a Kossuth téri faházába a Mikulás, nem messze tőle pedig kézműves foglalkozásokkal várja a gyerekeket a kreatív kuckó.

A Jósa András Múzeumban december 1-jén nyitja meg kapuit a Megszületett című tárlat, amely Nyíregyháza egyik testvérvárosának, a lengyelországi Rzeszów regionális múzeumának adventi időszaki kiállítása. Minden csütörtökön frissen sült lapcsánkát kóstolhatnak városlakók, de lesz jótékonysági akció, városi karácsonyi koncert, az ünnepi időszakot pedig a hagyományos városi szilveszteri programsorozat zárja Nyíregyházán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés

Magnum: Kaliber az ügyvitelben

Magyar integrált ügyviteli rendszer forgalmazását kezdte meg több év próbaüzem után a gyártó, a Magnum IT Kft.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.