Kult

Több magyar festő műve is szerepelt a Sotheby's árverésén

Több magyar festő műve is szerepelt a Sotheby's november 14-i aukcióján Londonban, köztük Reigl Judit, Gyémánt László, Fajó János, Fényes Adolf, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos, Kádár Béla, Victor Vasarely és Galambos Tamás munkái.

2017.11.16 01:30MTI

Az aukciós ház A 20. századi művészet - Más távlatból (20th Century Art - A Different Perspective) címmel kelet-európai művészektől válogatott modern és kortárs munkákat. A Sotheby's három éve indított sorozatán, amelynek célja felkelteni a figyelmet a közép- és kelet-európai térség jelentős, de még nem a nemzetközi mainstreamhez tartozó modern és kortárs művészek munkái iránt, 89 tétel szerepelt és összesen 2 millió 738 ezer fontos összbevételt hozott.

A 11 magyar alkotó 15 tétellel szerepelt az árverésen, ebből hét tétel, köztük több Fényes Adolf-munka, nem kelt el. A magyarok közül a legsikeresebben Aba-Novák Vilmos és Gyémánt László egy-egy festménye szerepelt. Aba-Novák Vilmos A piacon című, temperával festett munkája - a 8-12 ezer fontos becsértéken felül - 20 ezer fontért kelt el, Gyémánt László Szabadságszobor című munkája pedig közel a becsérték felső határához, 12 ezer 500 fontért cserélt gazdát. Öt tétel, köztük Fajó János, Vaszary János és Galambos Tamás munkái a becsértéken belül cseréltek gazdát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.