Kultúra

Sokéves rekordot döntött a magyar filmek nézettsége

A hétvégén átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymillió főt.

2017.11.12 22:30MTI

A magyar alkotások 2008 óta nem látott magas nézőszámát nyereményjátékkal ünnepelte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City Magyarország.

A közösségi médiában az elmúlt héten meghirdetett játék sorsolása szombaton este volt a budapesti Cinema City Allee moziban, a Budapest Noir című film teltházas vetítése előtt. A magyar filmek "tiszteletbeli egymilliomodik nézője", Iszak Júlia 2018 végéig a Filmalap támogatásával készült összes magyar film - köztük A Viszkis, a Sunset és a Valami Amerika 3. - premier előtti díszbemutatójára szóló páros belépőt nyert. A 20 éves Cinema City Magyarország 20 darab mozijegyet ajánlott fel a győztesnek - közölte a Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a sorsoláson részt vett Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Havas Ágnes, a Filmalap vezetője és Gárdos Éva, a Budapest Noir rendezője. A nyertest a Budapest Noir egyik főszereplője, Dobó Kata sorsolta ki a vetítésre jegyet váltó nézők közül.

Az idén kiemelkedő nézettséget produkáló magyar filmek között van a Kincsem (450 ezer), a Pappa Pia (208 ezer), a Testről és lélekről (85 ezer) és a Brazilok (75 ezer) is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.