Gyász

Meghalt John Hillerman, a Magnum sztárja

Nyolcvannégy éves korában elhunyt John Hillerman amerikai színész, aki Jonathan Higginst, a karót nyelt brit birtokfelügyelőt alakította a Magnum című detektívsorozatban.

2017.11.10 09:03ma.hu

A színészt csütörtökön otthonában, a Texas állambeli Houstonban érte a halál - közölte a családja. Az 1980-as években Tom Selleck főszereplésével készült detektívsorozatot világszerte nagy sikerrel játszották a televíziók, és a mai napig rendszeresen ismétlik. A Hawaiion játszódó széria sznob birtokfelügyelőjének alakításáért John Hillerman megkapta a televíziós Oscar-díjként emlegetett Emmy-díjat, valamint a Golden Globe-díjat is.

A színész emellett olyan alkotásokban is feltűnt, mint a Kínai negyed, amelyet Roman Polanski rendezett 1974-ben. Mielőtt a vásznon és a televízióban szerepelt, évekig színházakban, a New York-i Broadwayn játszott. Az ezredfordulón vonult vissza, Hollywoodot maga mögött hagyva visszatért szűkebb hazájába, Texasba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.