83 éves volt

Elhunyt Pápai Erzsi

Életének 83. évében elhunyt Pápai Erzsi Jászai-díjas színművésznő, Érdemes művész, a Nemzeti Színház Örökös tagja.

2017.11.05 14:28ma.hu
hirdetés

Pápai Erzsi olyan filmekben és tévéjátékokban szerepelt, mint a Föltámadott a tenger és a Moszkva tér. Ez utóbbi szerepéért elnyerte a legjobb női epizódszereplő díját a Magyar Filmszemlén. 1970-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1988-ban Érdemes Művész lett.

Karrierjét gyerekszínészként kezdte. Ő játszotta Nemecsek Ernőt a Pál utcai fiúkban, 1941-ben pedig a Gyurkovics fiúkban szerepelt.

Ő alakította Ledér Ilmát a Csongor és Tündében, Melindát a Bánk bánban, továbbá ő volt Lina Móricz Zsigmond Rokonok című művében.

Hatalmas sikert hozott neki Erzsébet királynő szerepe a Stuart Máriában. Pályafutása egyik legnagyobb kihívásának Margit királyné szerepét tartotta Shakespeare III. Richardjában.

Férjével, a szintén színész Ráday Imrével a férfi haláláig együtt éltek, közös előadóestjük is volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.