Film

Az Aurora Borealis közönségdíjat nyert a chicagói filmfesztiválon

Az 1964-ben alapított chicagói fesztivál az Egyesült Államok legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike.

2017.11.01 01:30MTI

Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis - Északi fény lett a közönségszavazatok alapján a legjobb külföldi film az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amely idén több mint 150 alkotást vonultatott fel - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben kiemelik, az 1964-ben alapított chicagói fesztivál az Egyesült Államok legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Az első amerikai mustra volt, amelyen a FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) zsűrit alakított. A nagyszabású kéthetes filmünnepre idén 35 országból 231 alkotó érkezett, a díszvendégek között volt Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is.

Az Aurora Borealis a nemzetközileg is elismert, Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása, amely Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában, a Filmalap támogatásával. A családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Az október 19. óta a hazai mozikban a Vertigo Média forgalmazásában látható Aurora Borealis Magyarországon is nagy siker, tíz nap alatt több mint 24 ezren váltottak rá jegyet - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.