A pop királya

Egy év alatt 75 millió dollárt "keresett" Michael Jackson

Ötödik éve Michael Jackson vezeti a legtöbbet kereső elhunyt hírességek listáját a Forbes magazin szerint.

2017.10.31 15:45MTI

A nyolc éve meghalt énekes az elmúlt évben 75 millió dollárt (20 milliárd forintot) “keresett” egy új válogatás lemez, a Cirque du Soleil Las Vegas-i showja és az EMI zenei kiadóban való részesedésnek köszönhetően.

A lista második helyezettje Arnold Palmer golflegenda: a nevét viselő arizonai limonádé és jeges tea értékesítése 40 millió dolláros (10,7 milliárd forintos) bevételt generált. Őt Charles Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója követi 38 millió dollárral.

A negyedik helyen Elvis Presley végzett, a rock and roll királyának hagyatéka 35 millió dolláros bevételt hozott az elmúlt évben. Az ötödik helyre Bob Marley került 23 millió dollárral.

A Forbes magazin a hagyatékkezelőktől, a hagyatékkal foglalkozó ügyvédektől és szerzői jogi forrásoktól kapott adatokból állítja össze az éves listát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.