Programajánló

Rekord látogatószámmal zárt a World Press Photo a Néprajzi Múzeumban

A nyertes képekből álló kiállítás összesen száz városba utazik el, Budapesten hétfőig volt látható.

2017.10.28 06:30MTI
hirdetés

Rekord látogatószámmal zárt a World Press Photo budapesti állomása: csaknem 34 ezer ember látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban, ahol a természetfotókból álló kísérő tárlat is nagyon népszerű volt - közölte a múzeum kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézik, idén több mint 80 ezer képpel neveztek a World Press Photo versenyre, a zsűri 45 fotográfust díjazott nyolc kategóriában. A nyertes képekből álló kiállítás összesen száz városba utazik el, Budapesten hétfőig volt látható.

A World Press Photo kiállításon bemutatott képek mind megjelentek már a világsajtóban, nagy részük mégis ismeretlen a látogatóknak - mutat rá a múzeum közleménye, hozzátéve, hogy a digitális információáradat nem könnyíti meg a szemlélődést és a sajtóképek befogadását, ezért a kinyomtatott képek és történetek évről évre tömegeket vonzanak. A budapesti kiállításnak átlagban évente 20-25 ezer látogatója van.

A World Press Photo idei magyar díjazottja, a természetábrázolás kategóriában harmadik helyezett Máté Bence természetfotós kísérő tárlata a látogatói visszajelzések alapján rendkívül népszerű volt. Neki is köszönhető, hogy a World Press Photo felkavaró és sokszor megosztó volta ellenére idén sokkal több gyermekes család látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban - hangsúlyozták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.