Állatkert

Jövő márciusra készül el a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma

A tervek szerint 2018 márciusára készül el a Nyíregyházi Állatpark hópárduckifutója és az új főbejáratot is magában foglaló látogatócentruma.

2017.10.14 02:30MTI

A több mint 381 millió forint összköltségű, 97 százalékban hazai és uniós támogatást élvező fejlesztési program pénteki alapkőletételén Gajdos László, az állatpark igazgatója elmondta, hogy mindkét beruházás része a 6,7 milliárd forint összértékű, az állatparkot érintő fejlesztési projektnek. Ennek részeként előkészítés alatt van a 3 milliárd forintból felépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság, illetve az egymilliárd forint beruházási értékű India-ház is.

A két létesítmény Nyíregyháza emblematikus épületévé válhat, segítségükkel pedig a remények szerint akár több százezerrel emelkedhet a látogatók száma - tette hozzá az igazgató.

Gajdos László megjegyezte, hogy a parkban rinocérosz születését várják, a kis orrszarvú világra jövetelére - mintegy tizenhat hónap múlva - remélhetőleg már az India-ház is felépül.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere az ünnepségen elmondta, az önkormányzat már 2012-ben meghirdette az állatparkot is magában foglaló Sóstógyógyfürdő fejlesztését. Az akkor elindított, 2,1 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően épült meg a fókashow és a park előtti parkoló.

Az állatpark régóta megérdemelt egy ilyen modern bejáratot és látogatócentrumot, ami lehetővé teszi a nagyobb látogatócsoportok egyszerű, kényelmes és gyors bejutását az állatparkba - utalt a jelenlegi beruházásra a városvezető.

Az új, teljesen akadálymentesített főbejáratnál modern pultokat, pénztárakat, bankautomatákat, értékmegőrzőket és kerékpártárolókat helyeznek ki, kialakítják a beléptető vonalakat, fejlesztik az informatikai rendszert és új igazgatási, adminisztrációs és gépészeti helyiségeket építenek. A beruházás másik eleme egy nyitott hópárduckifutó építése lesz.

A Nyíregyházi Állatparkban elindított 6,7 milliárd forintos fejlesztés keretében már épül a Pangea Ökocentrum és Szálloda. Az állatpark mellett háromszintes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre 2018 júniusáig 1,643 milliárd forintból. Ezen túl egy négy kilométer hosszú ökológiai tanösvény is kiépül majd a sóstógyógyfürdői látványosságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.