Gyász

Meghalt Aradszky László

Életének 83. évében elhunyt a népszerű táncdalénekes.

2017.10.09 07:58ma.hu

Aradszky Lászlót vasárnap este, otthonában érte a halál. Fél tíz körül riasztották hozzá a mentőket, akik kiérkezve már csak a halál időpontját tudták megállapítani. A halál oka még nem ismert, azt három napon belül fogják megállapítani. Temetéséről később intézkednek.

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család.

Aradszky László 1935-ben született Budapesten. 1963-ban megosztott első helyezést nyert a Magyar Rádió Tessék választani című könnyűzenei versenyén Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban első lett az Isten véled édes Priroskám című dallal. Ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

A hetvenes években visszavonult a nyilvánosság elől, 1986-ban tért csak vissza. Külföldön, például Amerikában is fellépett a karrierje során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.