Nincs rangjuk

Erősítené a szinkron szakma elismerését az érdekképviselet

Az alapszervezet szeretné a szakma rangját emelni elsősorban a béreken keresztül és a munkakörülmények javításával, a munka- és a szerzőjogi helyzet tisztázásával.

2017.10.02 01:30MTI

Szeretnék elérni, hogy a szinkron szakma különböző szakágainak szereplői a jövőben kapjanak elismerést - mondta Rajkai Zoltán, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Szinkron Alapszervezetének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szerinte a magyar szinkron szakma elhagyatott helyzetbe került, nincs rangja a szinkronizálásnak, az ott dolgozók különböző gazdasági érdekeknek vannak kiszolgáltatva.

Rajkai Zoltán hangsúlyozta, az alapszervezet szeretné a szakma rangját emelni elsősorban a béreken keresztül és a munkakörülmények javításával, a munka- és a szerzőjogi helyzet tisztázásával.

Horváth Illés színész, a Selmeczi Roland Tálentum Díj első díjazottja a műsorban elmondta, az elismerés visszajelzés arról, hogy munkáját megbecsülik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.