Elismerés

Mertz Tibor és Baranyai István kapták a Holdbeli csónakos-díjat

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére.

2017.09.30 12:20MTI

Mertz Tibor színművész és Baranyai István díszítő kapta idén a szombathelyi Weöres Sándor Színház szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat - közölte a teátrum vezetése az MTI-vel.

A díjat a Vőlegény című darab péntek esti bemutatója után szervezett, 10 éves jubileumi, díjátadó ceremónián adták át.

Hozzáfűzték: a szenátus idén ad hoc jelleggel a Holdbeli csónakos-díjhoz kapcsolódóan kiemelkedő egyéni és egyedi teljesítményért különdíjat is adományozott, amelyet Szabó Róbert Endre színművész az Oscar Wilde: A boldog herceg című előadásának közepesen súlyos értelmiségi fogyatékosok - Sugár/Érintő Színi Csoport - segítségével színpadra állításáért érdemelt ki.

A színház közleménye szerint az Opel különdíjat Matusek Attila színművész, illetve a háttér dolgozók közül Szűcs Judit színházi titkár vehette át.

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évben a színház születésnapján egy színművész és a technikai személyzet egy tagja veheti át az elismerést az előző évadban végzett munkájáért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.