Kult

Öt liverpooli Banksy-graffitit vásárolt meg egy katari gyűjtő

Az öt alkotás között van a 12 méter magas, 5 méter széles, híres Liverpooli patkány, melyet az elhagyatott Whitehouse pub oldalára festett a művész 2004-ben.

2017.09.22 16:48MTI

Banksy brit graffitiművész öt alkotását vásárolta meg 3,2 millió fontért (1,1 milliárd forintért) egy katari gyűjtő - adta hírül a BBC News.

Az öt alkotás között van a 12 méter magas, 5 méter széles, híres Liverpooli patkány, melyet az elhagyatott Whitehouse pub oldalára festett a művész 2004-ben.

A képet korábban, egy 2014-es londoni árverésen már eladásra kínálták, akkor nem talált vevőre.

A négy másik alkotás a Love Rat, a Never Liked The Beatles, a Secured és a Love Plane.

A Samuel Beilin and Partners tanácsadó cég egy névtelenséget kérő ügyfele nevében adta el a liverpooli graffitiket. Az alkotásokat eredetileg a város kínai városrészében, az Egyesült Királyság első street art galériájában állították volna ki, ám a 2017 végére átadni tervezett galéria nem épült fel.

A cég szóvivője szerint a képeket egy közel-keleti vásárló szerezte meg, aki talán kiállítja őket.

A vakolatra festett műveket sértetlenül távolítják el a falakról, majd lakkal kezelik, hogy szállítani lehessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.