Gyász

Elhunyt Frank Vincent, a Maffiózók sztárja

A színész szívroham után fellépett szövődmények következtében halt meg szerdán.

2017.09.14 10:24MTI

Elhunyt 78 éves korában Frank Vincent, a Maffiózók tévésorozat és a NagyMenők című film sztárja.

A színész, aki számos tévésorozatban és Martin Scorsese több filmjében is szerepelt, szívroham után fellépett szövődmények következtében halt meg szerdán, családja közleménye szerint békésen ment el.

A TMZ celebportál korábban arról számolt be, hogy Vincent a múlt héten szívinfarktuson esett át. Egy New Jersey-i kórházban hajtottak végre rajta nyílt szívműtétet, amelynél azonban komplikációk léptek fel.

Frank Vincent az HBO népszerű Maffiózók című sorozatában alakította a gengszter Phil Leotardót, de játszott Scorsese Dühöngő bika, NagyMenők és Casino című filmjében is - emlékeztetett a BBC.

A massachusettsi North Adamsban született, és apja ösztönzésére, aki amatőr színész volt, egészen korán bekapcsolódott a szórakoztatóiparba. Első színészi feladatát 1975-ben a Ralph DeVito rendezte Death Collector című filmben kapta. Scorsese ez alapján válogatta be a Dühöngő bika szereplőgárdájába.

Több mint 40 éves pályafutása alatt számos alkalommal bízták rá maffiózók szerepeit, közülük a legismertebb a NagyMenőkben Billy Batts megformálása volt.

Vincent a színészet mellett zenélt: zongorán, trombitán és dobon is játszott, eredetileg profi zenésznek készült. Olyan énekesek felvételein dobolt, mint Paul Anka, Del Shannon vagy Trini Lopez. Producerként is dolgozott, továbbá írt is. Ő a szerzője az A Guy's Guide to Being A Man's Man című kötetnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.