Gyász

Meghalt A texasi láncfűrészes rendezője

Tobe Hooper amerikai horrorfilmrendező 74 éves volt.

2017.08.27 23:30MTI

Meghalt 74 éves korában Tobe Hooper, A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője - írta amerikai lapértesülések nyomán a BBC hírportálja.

A horrorfilmes a kaliforniai Sherman Oaksban hunyt el - idézte a Variety.com a Los Angeles megyei igazságügyi orvosszakértőt, aki további részleteket nem közölt a halálozásról.



Hooper leghíresebb munkája, a túlméretezett konyhai eszközökkel támadó kannibálcsaládról szóló, 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás, majd a Halálbarlang című folytatás (1986) kultikussá vált a horrorrajongók körében.

Ő rendezte továbbá a Poltergeist - Kopogó szellem című mozit, valamint számos tévésorozatot, köztük az 1979-es A gonosz házát, mely egy Stephen King-regényen alapszik.

A texasi születésű Hooper főiskolai tanár és dokumentumfilmes operatőr volt, mielőtt a kevesebb mint 300 ezer dollárból (76 millió forint) forgatott láncfűrészes horrorral betört volna a filmes élvonalba.

Bőrpofától, a főszereplőtől és kiéhezett családtagjaitól mozijárók egész nemzedéke rettegett, a kritikusok pedig azért csodálták, mert a műveiben a horrort leginkább a nézők fantáziájára bízta.

Az 1982-ben bemutatott Poltergeist szintén hatalmas sikert aratott, későbbi mozis és tévés produkciói kevesebb visszhangot keltettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.