Celebhírek

Aranyosi Péteré a Karinthy-gyűrű

Egy időben a Mónika show közönségszervezője is volt, stand-up fellépéseit a Godot Dumaszínházban kezdte.

2017.07.27 14:34ma.hu

Aranyosi Péternek ítélték idén a Karinthy-gyűrűt - írja a Dumaszínház honlapja.

1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján döntenek arról, hogy a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzői, előadói közül ki kapja az elismerést. A díj alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke.

A korábbi díjazottak között van többek között Hofi Géza, a Markos-Nádas duó, Litkai Gergely és Bödőcs Tibor is. Aranyosi Péter dolgozott a Rádiókabaré munkatársaként, majd az Esti Showderhez került, a műsor indulásakor a Design Center rovat felelőseként dolgozott. Egy időben a Mónika show közönségszervezője is volt, stand-up fellépéseit a Godot Dumaszínházban kezdte.

A Dumaszínház indulása óta a társulat tagja.

A humorista 45 éves, nős, két fiú édesapja. Érdeklődik a második világháborús tankok iránt, ska-rajongó és Diósgyőr-szurkoló. 2014-ben a Szomszédnéni Produkciós Iroda, 2015-ben Aradi Tibor, tavaly pedig Szőke András kapta a Karinthy-díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.