Nem szépségre mennek

Floridában megkezdődött a Hewmingway-hasonmások versenye

A floridai Key West egykoron Ernest Hemingway által látogatott kocsmájában megkezdődött a Hemingway-hasonmások vasárnapi tartó versenye.

2017.07.22 14:49MTI

A floridai városban fehér szakállas, a Nobel-díjas amerikai regényíróra szinte a megszólalásig hasonlító 160 amerikai férfi gyűlt össze az idén - az Egyesült Államok megannyi szövetségi államából -, hogy részt vegyen az évente megrendezett versenyen.

Ernest Hemingway az 1930-as években élt a dél-floridai kisvárosban, egykori otthona ma múzeum és hozzá kötődő relikviák díszítik a híres Sloppy Joe's kocsmát, ahová annak idején rendszeresen járt. Ebben a kocsmában tartják a hasonmások versenyét, amelyet 1981 óta rendez a Hemingway Hasonmás Társaság.

A vetélkedés három napon keresztül tart, s egyidejűleg irodalmi fesztivállal is ünneplik Ernest Hemingway irodalmi tehetségét és színes, kalandos életét.

Pénteken tartották az első elődöntőt, szombaton este választják meg a győztest, vagyis azt, aki a leginkább hasonlít a nagy íróra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.