Kultúra

Múzeumok éjszakája - Idén 403 ezer látogatót regisztráltak

Országszerte 403 ezer látogatót regisztráltak az idén június 24-én megtartott Múzeumok éjszakája programjain.

2017.07.12 00:30MTI

Két évvel ezelőtt mérték a legmagasabb látogatószámot, akkor 420 ezer embert vonzott a Múzeumok éjszakája, a második legmagasabb látogatottságot pedig idén érte el a rendezvénysorozat - mondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a kultúráért felelős államtitkár.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy országszerte csaknem kétezer program várta a közönséget, nem csupán múzeumokban, hanem könyvtárakban, levéltárakban, felsőoktatási és közművelődési intézményekben is.

A Múzeumok éjszakája idei fővárosa, Debrecen rekordot döntött, hiszen a Déri Múzeumba, a MODEM-be és az eseménysorozat többi debreceni helyszínére csaknem 26 ezren látogattak el június 24-én.

Vidéken több mint 236 ezres, Budapesten 166 ezres közönséget vonzott idén a Múzeumok éjszakája - közölte.

Hoppál Péter a Múzeumok éjszakája fontosságát hangsúlyozva rámutatott: az ilyen nagyszabású rendezvénysorozatok azok ingerküszöbét is átütik, akik az év többi napján nem vagy csak ritkán jutnak el a múzeumokba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.