Fesztiválkörkép

Ami VOLT, az majd lesz: Élet a koncerteken kívül

Van, hogy az idő nem alkalmas a koncertekhez, van, hogy aznap épp semmi nem tetszik, vagy csak szimplán mást szeretnél csinálni. Gasztrobeszámoló és programajánló következik.

2017.06.29 14:40ma.hu

Minden évben az első napokon feltérképezzük, hogy a fesztivál mit és mennyiért kínál gyomorügyileg. Az árak nyilván folyamatosan emelkednek, de szerencsére már megvannak a jól bevált helyeink, ahol viszonylag reális áron teletömhetjük magunkat.

Reggeli latte /Fotók: ma.hu

Az első reggelen kómásan, de céltudatosan indultunk valami koffein és péksütemény bevitelért. Kávét nem sok helyen lehet idén kapni, egy espresso-ért 700-at, egy tejeskávéért 800 forintot kérnek el, 1500-ért pedig már vaníliafagyis jeges csodát is lehet iszogatni.

A legtöbb helyen reggeli boxokat is árulnak, 1000-1500 között mozognak az árak, ezek szendvicseket, kolbászokat tartalmaznak, és általában narancslé jár mellé. Mi maradtunk a jól bevált apró péksütiknél, ez nagyjából az egyetlen, ami a kinti áron van felszámolva, 500 forintból kényelmesen meg lehet reggelizni.

Az egyszerű sajtos rúdnál kevés jobb dolog van másnaposan

A fesztiválra betelepült egy nagyobb bolt is, ahol alkoholt nyilván nem lehet kapni, azon kívül viszont mindent. Legjobban ez éri meg reggel, felmarkolunk két-három zsömlét, a tipikus tömlős sajtot, felvágottat, sőt még zöldséget is vehetünk, mindezt szintén kinti áron. Az üdítők ára az egyetlen, ami 800-1000 között mozog, azt a városban éri meg nagyobb kiszerelésben venni.

Tipikus fesztiválkajának számítanak a tésztás boxok, 1100-1900 forint között mozog az áruk, érdemes levadászni az olcsóbb helyeken, ugyanolyan finom.

Mexikói paradicsomos tészta

Óriás szendvicsek, hamburgerek, lepények és sülő húsok illata terjeng majdnem minden nagyobb büfé előtt. Átlagosan 1500 forintért kaphatjuk meg ezeket a fejünknél is nagyobb méretű adagokat, de egy plusz ezrest rádobva köretet és üdítőt is kaphatunk.

Óriás bécsi bucik



Húst hússal, meg még egy kis hús

Egy sima adag sült krumpli ára 400-900 forint között mozog, helytől és mérettől függően, plusz kétszázat ráfizetve szószt is adnak hozzá.

Olajban sült finomság tartármártással

Az éjszaka ránk törő éhségrohamokat eddig pizza szeletekkel csillapítottuk, de mikor idén megláttuk, hogy 790 forintot akarnak egyetlen, elég meggyötört szeletért elkérni, inkább más után néztünk.

Van, akinek hajnalban még ennyiért is megéri

Egy nagyon rossz tapasztalatunk is született a napokban. Imádjuk a kínai kaját, ezért nagyon megörültünk, mikor találtunk egy ilyen büfét. Azonban 2000 forintért, amit kaptunk, szinte rögtön ment a kukába. A hús és a bundája is sületlen volt, a rizs konkrétan nyers, és az egésznek összességében hal íze volt. Rossz döntés volt.

Az ominózus keleti csoda

A lángossal azonban jól jártunk. 600 forint az alap kiszerelés, plusz pár száz forintért sajtot, tejfölt, fokhagymát, sőt még bacont és csirkemellet is kérhetünk rá. Nincs is jobb egy kis olajos, hagymás, baconös verziónál, csak tudjunk megbirkózni vele, mert igen nagy adag.

Klasszikus kedvenc



40 fokban kellemesen frissít egy cider

Italok tekintetében, mint minden évben, most is a fröccsözők jártak rosszul, a bor decije 490-600 között mozog, míg a csapolt sör és cider egységesen mindenhol 520. A tömények ára 1050-1250 forint, míg a kitelepült pezsgős bódé 2-3000-et kér el a kint 800 forintos termékéért.

Egy sima fél literes víz 330 forint, az ízesített üdítők ára 400-500 körül van.

A betelepült bolttal valószínűleg azt akarták elérni, hogy ha már enni sem kell kimenni, akkor alkoholt is inkább bent fogyaszt mindenki. Ez nem igazán jött össze, a fesztiválozók többsége naponta jár ki a városba, boltba és sétálgatni egyaránt.

Ha épp két evés között vagyunk, és nem sajnáljuk rá a pénzt, potom 12000 forintért lehet bungee jumpingolni. De ezt tényleg csakis nyugodt gyomorral rendelkezőknek ajánljuk. Azon például elgondolkoztunk, hogy a mentős sátor szándékosan vagy véletlenül települt épp az ugró bázis mögé, de reméljük, idén nem történik semmi baj.

Adrenalinfüggőknek ajánljuk

Nagyjából hasonló áron lehet egy kifeszített drótkötélen átcsúszni a nagyszínpad közönsége felett, ezt mondjuk, szívesen kipróbálnánk. Annyira nem tűnik veszélyesnek.

Esti koncert alatt igazán nagy élmény

Akik kicsit nyugisabb programra vágyik, a diákhitel sátorban egész nap előadások mennek, többek között volt már beszélgetés mindenki kedvenc toxikológusával, Zacher Gáborral, aki a drogok történelméről mesélt kicsit, és Csernus Imrével, aki a párkapcsolatok rejtelmeibe vezetett be minket.

Dr. Zacher Gábor, toxikológus



A diákhiteles sátor mögött rengeteg program várja az érdeklődőket. Óriás ágyakban lehet kipihenni a tegnap fáradalmait, vidám vízipipázással lehet hangolódni az estére, sőt még néhány kacsa kifogásával koncert jegyeket is lehet nyerni a Budapest Parkba.

Vidám fesztiválozók mindenhol



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.