Dizájn

Barcelonába érkezik a kortárs magyar formatervezőket bemutató vándorkiállítás

Barcelonába érkezik a magyar kortárs tervezőművészetet bemutató Shaping Hungary: Design in the 21st Century című vándorkiállítás július elején.

2017.06.25 12:57MTI
hirdetés

A tárlat a formatervezés magyar törekvéseit olyan alkotásokon keresztül ismerteti meg a nagyközönséggel, mint a Paprikum fűszermalom, az Ivanka betontáska, a Piston rugóhúzó, a Codolagni falitükör, a Zigzag biciklisdoboz, a Hand-In-Scan Semmelweis szkenner vagy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animációs tanszékének filmjei.

A mai magyar formatervezők méltó utódai a magyar kreativitást megalapozó 20. századi generációnak - hangsúlyozza Osvárt Judit kurátor a kiállításhoz írt ajánlójában, amelyben felidézi, hogy a magyar kreativitásnak köszönheti a világ például a golyóstollat, a Rubik-kockát, vagy a számítógép alapjául szolgáló Neumann-architektúrát.

"A 21. század szintén bővelkedik olyan magyar találmányokban, szabadalmakban és formatervezett alkotásokban, melyek jelentős sikereket aratnak világszerte" - hangsúlyozza a szakember.

Barcelonában július 6. és 13. között a Disseny Hub kulturális központ épületében lesz látható a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Formatervezési Tanács és a MOME által létrehozott vándorkiállítás, amely sikerrel szerepelt már Pozsonyban, Bukarestben, Moszkvában, Krakkóban, Prágában és Genfben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.