Programajánló

A kerékpár történetéről nyílik kiállítás az ausztriai Kismartonban

A kerékpár kétszáz évvel ezelőtti feltalálásának alkalmából a jármű történetéről nyílik kiállítás a burgenlandi Kismarton (Eisenstadt) város Projektraum elnevezésű galériájában csütörtökön.

2017.06.21 04:30MTI

A tárlaton a burgenlandi Ruszt városban élő Johann Schneeberger gyűjtő egyedülálló történelmi darabjait mutatják be. Így ezeken keresztül megismerhető a kerékpár története: bemutatnak fából készült darabokat, modern versenykerékpárokat, velocipédet is.

A kiállítás június 22-től november 12-ig várja a látogatókat.

A gyűjtő, Johann Schneeberger június 25-én tart külön tárlatvezetést.

Június 24-én a bécsi Tweed ride Vienna elnevezésű eseményről reggel külön csapat indul a kismartoni kiállítás helyszínére. A fővárosi rendezvényen a résztvevők tweedruhákban, vagyis a negyvenes évek elegáns divatja szerint öltözve bicikliznek végig a városon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.