Star

Mégsem szívroham vihette el Carrie Fishert

A halottkém szerint a színésznő az alvászavaraiba halt bele.

2017.06.17 14:45ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

December végén hatvanévesen váratlanul meghalt Carrie Fisher. A színésznőről kevesen sejtették, hogy nincs jó egészségi állapotban, a legújabb Star Wars filmekben is szerepelt.

Januárban még az szerepelt a halotti bizonyítványában, hogy szívroham okozta a halálát, de az illetékes Los Angeles-i halottkém szerint nem ez volt a halál oka - írja a BBC News.

Közleményében a halottkém azt írja, Fisher alvási apnoé miatt halt meg, ami dióhéjban azt jelenti, hogy alvás közben olykor leáll a légzése a betegnek. Ez súlyos szövődményekhez vezethet, a kellemetlen horkolás és a kialvatlanság még csak az enyhébb tünetek közé tartozik. A jelentés nem zárta ki teljesen a szívproblémákat és a gyógyszerhasználatot sem, ezeket csak további faktorokként említi. A halál okát végső soron meghatározhatatlannak írta le. Fisher lánya, Lourd a jelentés közzététele után ezt mondta a People magazinnak: "Anyukám gyógyszerfüggőséggel és mentális betegséggel küzdött egész életében. Végül belehalt ebbe. Céltudatosan nyitott volt a munkájában az e kórokat övező társadalmi stigmákra".

Fisher épp egy könyvét promotálta egy amerikai körúton, amikor tavaly december 23-án egy repülőúton rosszul lett. Az eszméletét már nem nyerte vissza, rá négy napra elhunyt. Másnap édesanyja, Debbie Reynolds is meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Digitális Messiás: gondolatőrség születetőben - avagy addig olvass a jövőben, amíg szabad...

A hetente 300-400 ezer Facebook-követővel rendelkező K.T. Zelenayt fenyegették már meg halálosan Jézus második élete című könyvéért, vajon most mire számíthat?

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.