Gyász

Elhunyt a Rocky Oscar-díjas rendezője

Nyolcvanegy éves korában az Egyesült Államokban elhunyt az Oscar-díjas amerikai filmrendező, John G. Avildsen.

2017.06.17 09:24MTI
John G. Avildsen (Fotó: Photofest)

A halálhírt fia jelentette be helyi idő szerint pénteken a The Los Angeles Times című lapban.

John G. Avildsen 1976-ban a világhírű Rocky-sorozat első részének rendezésével nyerte el a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, és – mint a tudósítások kiemelték – az addig ismeretlen Sylvester Stallone neki köszönheti, hogy világsztárrá vált. Avildsen rendezte az eredeti Rocky-filmek közül az utolsót is 1990-ben.

Ezen kívül számos nagysikerű film fűződik nevéhez, így egyebek között az 1973-ban készült Mentsd meg a tigrist című film és nem utolsósorban a Karate kölyök-trilógia, amelyet 1984-ben, 1986-ban és 1989-ben rendezett.

John G. Avildsen halálát rákbetegség okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.