Árverés

Hordaná Al Capone zsebóráját? Vagy a gyűrűt, amit Clyde készített Bonnie-nak?

Hírhedt amerikai bűnözők dolgaira lehet licitálni a szokatlan árverésen.

2017.06.09 13:23MTI

Al Capone, Bonnie és Clyde, valamint más hírhedt amerikai bűnözők ékszereit, személyes tárgyait és ügyiratait árverezi el a bostoni székhelyű RR aukciósház júniusban - tette közzé honlapján a cég.

Al Capone zsebórája (Forrás : RR Auctions)

A Gangsters, Outlaws and Lawmen című árverésen licitálni lehet többek között Al Capone gyémántokkal kirakott platina zsebórájára, mely “jelképezi, tulajdonosa mennyire szerette volna, ha nem gengszternek, hanem finom úriembernek tartják” A lekerekített oldalú, háromszögletű órát 72 gyémánt díszíti, számlapja platina, hátlapján az A.C. monogramm olvasható.

Eladó az a három kígyófejjel díszített, ezüstözött gyűrű, melyet Clyde Barrow készített Bonnie Parkernek a börtönévek alatt. Barrow kézügyességét a rács mögött ékszerkészítésben, fafaragásban és bőrművességben hasznosította.

Bonnie Parker gyűrűje, Clyde ajándéka (Forrás: RR Auctions)

A személyes tárgyak közül licitálni lehet Bonnie Parker szemüvegére, John Dillinger levelére, valamint Barrow aláírással és ujjlenyomattal ellátott tanúvallomására. Június 16. és 23. között online lehet előre licitálni, az árverés június 24-én lesz Bostonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.