Programajánló

Magyar kulturális napok kezdődnek Nyizsnyij Novgorodban

Magyar kulturális napok kezdődnek csütörtökön a Volga-parti nagyvárosban Magyarország Nyizsnyij Novgorod-i tiszteletbeli konzulátusa megalapításának 5. évfordulója alkalmából.

2017.06.07 22:30MTI

A tíznapos eseménysorozat Makovecz Imre Összekötni az eget és a földet című életmű-kiállításának megnyitójával kezdődik az Arzenál Kortársművészeti Központban.

A Nyizsnyij Novgorod-i Szépművészeti Múzeumban a magyar avantgárd festőművészet úttörője, Perlrott Csaba Vilmos festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás. Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész a helyi Konzervatóriumban ad koncertet. A Kodály-emlékév alkalmából fellép a városi filharmóniában a Győri Balett Társulata. (Nyizsnyij Novgorod és Győr 2012 óta testvérváros.)

A rendezvénysorozat zárásaként pedig a legújabb magyar filmeket vetítik június 15-17. között a CIFRA Magyar Filmfesztivál keretében a Orljonok moziban.

A magyar napok alkalmából Nyizsnyij Novgorodot felkeresi Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára, Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Gulyás Gábor, a szentendrei Ferenczy Múzeum igazgatója, valamint nagy létszámú delegáció érkezik Győrből. Az eseménysorozat alkalmat kínál a Magyarország és az orosz régió közötti gazdasági-, oktatási-, kulturális-, és turisztikai kapcsolatok fejlesztéséről szóló tárgyalásokra.

A magyar napokat a moszkvai magyar nagykövetség és az ottani Magyar Kulturális Intézet, valamint Nyizsnyij Novgorod-i tiszteletbeli konzulátusa szervezi, a Magyar Művészeti Akadémia és a szentendrei Ferenczy Múzeum együttműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.