Kult

Hollywood is felfigyelt az Oscar-díjas magyar rendezőre

A Mindenki című rövidfilmjéért Oscar-díjjal elismert Deák Kristóf leszerződött egy hollywoodi ügynökséggel.

2017.06.06 15:13MTI

A The Hollywood Reporter szerint a rendező-forgatókönyvírót a Gotham Group képviseli ezentúl Hollywoodban.

Deák Kristóf az idei Oscar-gálán a Mindenki című kisjátékfilmjéért kapta meg az amerikai filmakadémia díját az alkotás producerével, Udvardy Annával együtt.

A Mindenki az új iskolába kerülő Zsófi történetét mutatja be, akit beválogatnak az iskola legendás kórusába. Az énekkar vezetőjéről (Szamosi Zsófi) azonban kiderül, hogy nem az a tehetségeket inspiráló tanár, akinek mindenki gondolja.

A The Hollywood Reporter hétfői cikke emlékeztetett arra, hogy a rövidfilm számos díjat elnyert több rangos nemzetközi filmfesztiválon.

Deák Kristóf korábban a The Boss és a Losing It című rövidfilmeket rendezte, jelenleg A legjobb játék című produkción dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.