Programajánló

Gönci Barack Vigasság Boldogkőváralján

Többek között baracklekvár, barackpálinka, barackos gombóc, valamint pálinkafőzde-látogatás, zenei és családi programok várják a 6. Gönci Barack Vigasság látogatóit július 1-jén és 2-án Boldogkőváralján.

2017.06.05 06:30MTI

A gönci barack a Zempléni-hegység lankáinak jellegzetes gyümölcse, amelyet a fesztivál közönsége sokféle formában megkóstolhat - közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint kiemelték, a rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka. A látogatók tizenhatféle pálinkát ismerhetnek meg, ezek mellé minden vendéglátó kínál a gönci barack inspirálta fogásokat: lesz baracklekvár, barackszörp, fánk, rétes, krumplilángos és hidegen kezelt mézek is. A Bestillo-kertben a környék vezető éttermei, az Anyukám mondta, a Sárga Borház és az Aranygombos kínálják finomságaikat.

A Gönci Barack Vigasság a szervezők szerint család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a koncertek mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: nemezelhetnek, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal, megismerkedhetnek a tűzzománc készítésével, de szétugrálhatják a szalmabála-várat is. A Bestillo-kert és a vár közt idén gumikerekű kisvasút szállítja a vendégeket.

A rendezvény részletes programja és szálláslehetőségek a www.goncibarack.hu honlapon találhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.