Programajánló

Konferenciát rendez az OSZMI Robert Wilson színházáról szeptemberben

Robert Wilson színháza és annak hatása a kortárs színházművészetre címmel egynapos konferenciát rendez a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szeptember 22-én.

2017.05.28 20:30MTI

A konferencián filmes vetítéssel illusztrált előadást tart Frank Hentschker, a City University of New York Martin E. Segal Theatre Center igazgatója, egyetemi tanár - olvasható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a kutató több évig volt Robert Wilson asszisztense, de színészként is dolgozott, többek között Hamlet szerepét játszotta Heiner Müller saját Hamletgép-rendezésében. Jelenleg egy a Robert Wilson színházát elemző monográfia megírásán dolgozik. Frank Hentschker előadásának címe: The Performance Matrix of Robert Wilson.

A konferencia délutáni szekciójában előadási lehetőséget szeretnének biztosítani fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak. A megadott témában várnak legfeljebb 15 perces angol nyelvű előadásokat, jelentkezni június 30-ig lehet. A konferencia-előadások szerkesztett változatának később online megjelenést biztosítanak - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.