Egészség

Kór­házba vitték az Omega ze­né­szét - nem tudni, mi történt

Saját ze­nész­tár­sai sem sej­tik, miért volt kór­ház­ban Benkő László, de bíz­nak a fel­épü­lé­sé­ben.

2017.05.16 07:32ma.hu

Ötvenöt év alatt először fordult elő az Omega együttes történetében, hogy nem Benkő László állt a billentyűk mögött koncertjükön. A hétvégén ugyanis Szlovákiában koncertezett a zenekar, de az oszlopos tag hiányzott a színpadról - később kiderült, betegség miatt volt kénytelen lemondani a fellépést.

Korábban esett már le lépcsőről, operálták a szemét, volt kézzúzódása, mégsem tántorította el semmi a munkától. A Bors kereste telefonon Benkőt, azonban nem tudták elérni őt, így zenésztársánál, Kóbor Jánosnál érdeklődtek.

"Ezen a koncerten Laciért is játszottunk, nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudhattuk magunk mellett a színpadon. A múlt héten is, és pár órával ezelőtt is beszéltem vele, már jobban van. Hétvégére elhagyhatta a kórházat, de ma reggel vissza kellett mennie még néhány vizsgálatra" - nyilatkozta a lapnak Kóbor, ám kiderült, azt még ő sem tudja, miféle betegség döntötte le a lábáról a billentyűst.

"Nem mondta és tiszteljük egymást annyira, hogy nem fogok faggatózni. Annyit kérdeztem csak tőle, hogy van-e okunk aggódni érte. Megnyugtatott, hogy nincs."

A hét második felében az együttes Németországba utazik koncertezni, remélik, hogy oda már Benkő is velük tarthat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.