Jobbulást!

Kórházi ágyában vette át az életműdíjat Törőcsik Mari

Minden rajongóját csókoltatja a betegágyról Törőcsik Mari.

2017.05.07 09:50ma.hu
MTI Fotó: Kallos Bea - archiv

Törőcsik Mari művésznő egészsége egyelőre nem engedi meg, hogy színpadra álljon, ezért a Brand című darabban szerepét ideiglenesen Söptei Andrea veszi át, míg a Galilei élete című előadásban az öreg Galilei szerepét is Trill Zsolt fogja alakítani – írta a Nemzeti Színház egy korábbi közleményében. A nemzet színészét most a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban ápolják – írja a Blikk –, ahol Emberi Hang életműdíjjal tüntették ki.

„Ide figyeljenek! Én már 81 éves vagyok, de a szeretetet nem tudom megunni. Nem tudok szeretet nélkül élni. A közönségemet, rajongóimat milliószor ölelem, csókolom. Az ő szeretetük a legnagyobb kitüntetés a világon. Most már fáradok, de ez van” – mondta Törőcsik Mari.

Patak Gábor Gaba, a díj alapítója azt mondta, nagyon fontosnak tartja, hogy olyan emberek kapják az általa alapított elismerést, akik példamutató életükkel értéket teremtettek és közvetítenek az utókornak. A június 3-án tartandó ünnepélyes díjátadó – amelyen Törőcsik Mari a betegsége miatt nem tud részt venni – teljes bevételét ezúttal is jótékony célra fordítják: egy 11 éves, súlyosan beteg kislány gyógykezelését kívánják segíteni – írja a romnet.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.