Gyász

Hetek alatt vitte el a betegség Usztics Mátyást

Barátja szerint a színész tele volt tervekkel, néhány héttel a halála előtt még semmi jele nem volt annak, hogy beteg lenne.

2017.05.03 09:05ma.hu
Fotó: MTI

Ahogy arról mi is beszámoltunk , hétvégén 68 éves korában elhunyt Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színháza alapító-igazgatója, a magyar televíziózás utóbbi évtizedeinek egyik legismertebb figurája.

Pelsőczy László, Usztics egyik közeli barátja szerint a színész tele volt tervekkel: Amerikába készült, itthon pedig egy új színdarabbal szeretett volna turnézni. Február végén még jókedvűnek és életerősnek tűnt, de aztán hetek alatt összeomlott az egészsége.

"Idén lett volna 50 éves a barátságunk. Tavaly decemberben úgy váltunk el, hogy nekilátunk Mátyás könyvéből, Az árulóból készült színdarab próbáinak. A névnapján, február 24-én felhívtam, megköszöntem neki a napsütést és hogy jégtörő Mátyásként elüldözte a telet. Sokat nevettünk, tervezgettünk, semmi jele nem volt annak, hogy betegség kínozná. Szombat reggel jött a tragikus telefon, hogy Mátyás április 29-én hajnalban meghalt. Döbbenten állok azóta is, csak nézek magam elé, hiszen semmilyen jele nem volt annak, hogy beteg lenne. Imádta munkáját, és bár sokszor elutasították az ötleteit, mindig hitt, szervezett, tervezett. Rengeteg álma volt még" - mondta Pelsőczy a Blikknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.