Filmajánló

Titanic - Közönségdíjat nyert Török Ferenc filmje

A Titanic filmfesztivál programjában idén hat szekcióban 34 film szerepelt.

2017.04.16 06:37MTI

Török Ferenc 1945 című alkotása nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Mint közleményükben felidézték: "a megrázó erejű filmet" - melyet Ragályi Elemér fényképezett és melynek főszereplője Rudolf Péter - a Titanicon láthatta először a magyar közönség. Tony Palmer Leonard Cohen 1972-es európai turnéjáról készített legendás dokumentumfilmje, a Bird on a Wire kapta a közönségtől a második legtöbb szavazatot, a Rumble: The Indians Who Rocked the World című zenei dokumentumfilm pedig a harmadik legnépszerűbbnek bizonyult.

A Titanic filmfesztivál programjában idén hat szekcióban 34 film szerepelt.

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanicon idén hét alkotás versenyzett. A Frédéric Strauss francia kritikusból, Dragomán György íróból és Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas rendezőből álló háromtagú zsűri a svéd Amanda Kernell lenyűgöző elsőfilmes alkotásának, a Számi vér (Sami Blood) című svéd-norvég-dán játékfilmnek ítélte a Hullámtörők-díjat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.