Programajánló

Húsvét - Sokadalom Diósgyőr várában

A rendezvényen fellép a Csender Zenekar, a Tardi Pávakör Népi Hagyományőrző Egyesület.

2017.04.16 04:36MTI

A diósgyőri várban vasárnap és hétfőn zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és a gasztronómia remekei várják a látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint vasárnap és hétfőn az alsó várudvarban kisbárányokat, kacsákat, nyulakat, kecskéket, mangalicákat simogathatnak a gyerekek, akik interaktív foglalkozásokon játszva megismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, az állattartó gazdák mindennapjaival.

A Pásztorka játszóházban hagyományőrző népi játékok és interaktív feladatok várják a gyerekeket, akik kipróbálhatják a "csúzlizó" várat, az állatárnyék-felismerő táblát, a lábnyom-párosítót, a patkó célbadobást, a hordólovaglást vagy a tanyaépítő játékot.

A rendezvényen fellép a Csender Zenekar, a Tardi Pávakör Népi Hagyományőrző Egyesület.

A várba látogatók mesterség-bemutatókon és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek, megismerkedhetnek a bőrözés, csuhézás, agyagozás, tojásfestés titkaival is.

A kirakodóvásárban krumplilángos, kürtős kalács, varrott és zsinóros termékek, mézeskalács várja a húsvétolókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.