Zene

Victor Aviat és Vladimir Fanshil vezényli áprilisban a Budapesti Fesztiválzenekart

Victor Aviat és Vladimir Fanshil vezényli áprilisban a Budapesti Fesztiválzenekart a FIÚK (Fischer Iván Új Karmestereket mutat be) című sorozatban a Zeneakadémián.

2017.04.11 02:30MTI
Fotó: MTI

A francia Victor Aviat vezényletével pénteken és szombaton Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr (Linzi) szimfónia, Arthur Honegger Kamarakoncert fuvolára, angolkürtre és vonósokra, valamint Robert Schumann 1. (B-dúr, Tavaszi) szimfónia című műve hangzik el. Szólistaként Sebők Erika (fuvola) és Clément Noël (angolkürt) lép színpadra.

A koncert színes programja, benne egy bécsi klasszikus és egy romantikus szimfóniával, valamint a 20. század derekán íródott kamarakoncerttel ideális lehetőség egy fiatal dirigensnek, hogy művészetének több oldalát is megmutassa a közönségnek - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

A FIÚK című sorozat másik tavaszi debütálója az ausztrál Vladimir Fanshil, akivel április 26-án és 28-án találkozhatnak az érdeklődők a Zeneakadémián.

Az esten Mihail Ivanovics Glinka Keringő-fantáziája, Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr concertone és Szergej Prokofjev 7. (cisz-moll) szimfóniája szólal meg, Gál-Tamási Mária (hegedű) és Mózes Anikó (hegedű) szólisták közreműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.