Programajánló

Artmozik Éjszakája öt budapesti helyszínen

A Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban rendezik meg május 12-én az Artmozik Éjszakáját, az öt fővárosi helyszín kora estétől hajnalig folyamatos vetítésekkel várja a közönséget.

2017.04.09 23:30MTI

A Művészben újra nagyvásznon lesz látható Chaplin egyik legnagyobb klasszikusa, a Modern idők, vetítik a 2016-os Teljesen idegeneket, de látható lesz a költői buszsofőrről szóló Paterson is. Visszatér az idei Oscar-gála két nagy nyertese, a Kaliforniai álom és a Holdfény is.

A Puskin éjszakai műsorán szerepelni fog Enyedi Ildikó Arany Medvés szerelmesfilmje, a Testről és lélekről, Kenneth Lonergan megrendítő története, A régi város, és Woody Allen régi Hollywoodot idéző mozija, a Café Society, valamint vetítik Taika Waititi felnövéssztoriját, a Vademberek hajszáját is.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál után csak a Toldiban lesz látható a Nyers című horror, valamint a Toldiba költözik a Q-ügyosztály is. A világhírű dán bűnregényekből készült mozisorozat mindhárom részét, így a Nyomtalanult, a Fácángyilkosokat és a Palackpostát is levetítik az Artmozik Éjszakáján - írják a szervezők.

Egy különleges kisfilmválogatás mellett a legjobb, legsikeresebb magyar mozifilmekkel készül a Kino Cafe mozi, helyet kap a műsorban a Testről és lélekről, a Kincsem, A martfűi rém, a Brazilok, az 1945 és Az állampolgár is.

A közönség körében legnépszerűbb filmeket vetíti a Tabán mozi, ahol láthatóak lesznek többek között a Stefan Zweig - Búcsú Európától, az Én, Daniel Blake, Az eljövendő napok és A pótolhatatlan Werner doktor című filmek is - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.