Programajánló

Kodály Zoltán előtt tiszteleg a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kamara- és kórusműveinek előadásával, valamint magyar népzenék ihlette dalciklus ősbemutatójával is tiszteleg a 135 éve született és fél évszázada elhunyt Kodály Zoltán zeneszerző, zenepedagógus előtt a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

2017.04.09 22:30MTI
hirdetés

Fülei Balázs zongoraestjének ad otthont hétfőn a Klebelsberg Kultúrkúria, ahol más szerzők művei mellett elhangzik a Marosszéki táncok című mű is. Kodály Adagio című darabja április 12-én a Lappföldi Kamarazenekar koncertjén szólal meg Sulyok Imre zenekari átiratában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kodály Zoltán kamaraműveiből is válogat a Classicus Ensemble koncertsorozata, a Múzsák csöndje - Múzsák hangja április 15-én és 16-án.

Szokolay Balázs és Szokolay Dongó Balázs Ködellik a Mátra című crossover bemutatóval tiszteleg Kodály művészete előtt április 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Kodály-évfordulóra készült koncert első felében különleges formában hangzanak fel Kodály Zoltán kompozíciói, a zongora mellett tárogató, azaz népi furulya is felcsendül. A második részben Szokolay Dongó Balázs ősi magyar népzenék ihlette, Sír az út előttem című dalciklusának ősbemutatója hangzik el.

Egy elképzelt falu mindennapjait mutatja be a Magyar Állami Népi Együttes új előadása Tánckánon - Hommage a Kodály címmel a Müpa Fesztivál Színházában április 21-én és 22-én.

Örvendjen az egész világ címmel rendezik meg a fesztiválzáró kórusünnepet április 22-én a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. Az esten Kodály több rövidebb kórusműve mellett a Budavári Te Deum is megszólal hat kórus és a MÁV Zenekar közreműködésével, Medveczky Ádám vezényletével.

A zeneszerző legnépszerűbb színpadi műve, a Háry János kerül színre Anger Ferenc rendezésében, Palló Imre vezényletével a Müpában április 23-án. A címszerepben Dobák Attila látható, akinek ez lesz budapesti debütálása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.