Tehetségkutató

Április elején indul a Virtuózok

Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

2017.03.14 22:30MTI
Fotó: MTI

Április 7-én indul újra a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája kedden az MTI-t.

Péntek esténként Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő; Batta András Erkel Ferenc-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői: Várdai István Liszt Ferenc-díjas csellóművésszel és Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel.

A versenyzők ezúttal is három korcsoportban - kicsik, tinik és nagyok - bizonyíthatják tehetségüket a zsűri előtt.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg. br>
Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek.

Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.