Programajánló

Gáspár Sándor Jack Nicholson híres szerepében

Gáspár Sándorral az egyik főszerepben tűzi műsorra Az eastwicki boszorkányok című produkciót a Játékszín április 22-én. A darab filmváltozatában Jack Nicholson nyújtott annak idején emlékezetes alakítást.

2017.03.11 20:30MTI

Bagó Bertalan rendezésében Gáspár Sándor alakítja a férfi főszerepet, a három női karaktert pedig Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória játssza - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A John Updike azonos című műve alapján készült Oscar-díjas film világszerte elsöprő sikert aratott a nyolcvanas évek végén. Témája, amelynek középpontja az emberi magány, mindig aktuális.

A közlemény a rendezőt idézi, aki kiemelte: az eastwicki boszorkányok atmoszférája egy David Lynch-filmhez hasonlítható, görbe tükröt tart a világra: a vágyak kiteljesedéséhez mélyrepülésen át vezet az út, ami nyomot hagy az emberben.

A legendás film sztárszereposztásban készült, a férfi főszereplő Jack Nicholson mellett a három nőt Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer játszotta. A budapesti bemutatón Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória lép színre, hogy alaposan megleckéztesse a "közös" férfit, Gáspár Sándort - írják a darab ismertetőjében.

Tasnádi Istvánt, a színpadi adaptáció szerzője azt mondta: a színházi verzió más lesz, mint a sok helyszínt felvonultató könyv és a film. A színpadi változat öt helyszínen zajlik, a történet tartalmi gazdagságát azonban őrzi. "S míg az olvasmány és a mozi mellékszereplőket is bemutat, a Játékszínben hat erős karakter látható, mely által a közös játék is csak erős lehet" - fogalmazott az író.

Bagó Bertalan rendezéséhez Szemenyei János alkotja a zenét, a díszletet és a jelmezt Vereckei Rita tervezte, a további szerepekben Szőlőskei Tímea és Szegezdi Róbert látható.

Az áprilisi bemutatóra már elővételben elfogytak a jegyek, de a Játékszín a darabot műsoron tartja - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.