Sztárék

Szikora Róbert Gábor Zsazsáról ír musicalt

Már azt is tudja, kire szeretné bízni a legendás magyar színésznő és celeb életét feldolgozó színpadi mű főszerepét.

2017.03.04 19:19ma.hu

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, tavaly decemberben, 99 éves korában elhunyt Gábor Zsazsa, minden idők leghíresebb magyar származású színésznője, akit sokan a világ első igazi "celebjének" tartanak. Szikora Róbert a Borsnak nyilatkozva mondta el, hogy musicalt ír a legendás színésznőről. Állítólag már évtizedek óta készül erre, és Zsazsa halálhírét hallva, azonnal bele is kezdett a munkába.

És hogy mi inspirálta erre? Még az 1987-88-as fesztiválgyőzelmek után meghívták Los Angelesbe egy gálára, amelynek keretében átvehetett egy zenei díjat Little Richardtól.

"Az én történetem itt kezdő­dött Zsazsával, amikor is a rocklegenda, Little Richard megjegyezte, hogy az egyetlen magyar ember, akit ismer, az Zsazsa Gabor. Róla akkoriban alig hallottam, de utánanéztem, és igen érdekesnek találtam a személyét. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy írok róla valamit. A musical írását már évekkel ezelőtt elkezdtem, bár Geszti Péter kicsit megijesztett az engedélyekkel kapcsolatban, hiszen, amikor ő dolgozta fel a Pál utcai fiúk című darabot, Molnár Ferenc jogutódjaitól kellett engedélyt kérni. Én még Zsazsa életében elkezdtem írni róla a musicalem, nem kért fel senki erre, engedélyt sem kértem hozzá. (...) A Nemzeti Kulturális Alaptól némi pályázati pénzt is kaptam a musicalíráshoz" - mondta a zenész, aki már azt is tudja, hogy kit szeretne felkérni Zsazsa szerepére.

"Az X-Faktorban 2014-ben az én mentoráltam nyert, Tóth Andi, akivel tartom a kapcsolatot, szeretem őt. Igen, azt szeretném, ha ő lenne Zsazsa a musicalemben, de tudomásul kell vennem, jelenleg még az RTL-es szerződés köti, van menedzsere. Elfogadtam, hogy mások intézik a dolgait, bár - tudtommal - csak pár hónap van hátra a szerződéséből."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.