Képzőművészet

Mucha- és Dalí-kiállítást rendeznek a szegedi Reök-palotában

A szecesszió és a szürrealizmus világhírű mesterei, Alphonse Mucha és Salvador Dalí kiállításával ünneplik a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) megnyitásának tizedik évfordulóját.

2017.02.24 23:30MTI

Herczeg Tamás, az intézményt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója az évforduló alkalmából rendezett sajtótájékoztatón elmondta, régóta tervezték, hogy az európai szecesszió egyik meghatározó épületében, a központnak otthont adó Reök-palotában megrendezzék a stílusirányzat egy meghatározó alkotójának tárlatát.

A márciusban nyíló reprezentatív kiállítás Alphonse Mucha munkásságának korai és középső korszakát ismerhetik majd meg a nézők grafikák és a művész szemet gyönyörködtető plakátjai segítségével, melyek Prágából és a Magyar Képzőművészeti Egyetem gyűjteményéből érkeznek Szegedre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.