Programajánló

Márciusban rendezik a Get Closer Budapest Jazz Fesztivált

Napi két koncerttel és lengyel dzsesszfotósok kiállításával várja az érdeklődőket a 2. Get Closer Budapest Jazz Fesztivál március 24. és 26. között a MOM Kulturális Központban Budapesten.

2017.02.19 20:30MTI

A háromnapos program gerincét John Scofield új formációja, Richard Galliano és Ron Carter duója, valamint Erik Truffaz új zenei projektje adja - közölték a szervezők az MTI-vel.



A Grammy-díjas John Scofield, a modern jazzgitározás meghatározó alakja új projektjének a Country For Old Men címet adta. A legendás tangóharmonika-bőgő duó, Richard Galliano és Ron Carter a New Yorkhoz és Párizshoz kötődő első lemezük repertoárjára alapozza műsorát. Három év után új felállással és új programmal érkezik kvartettje élén Erik Truffaz trombitás.

A fesztivál magyar fellépői műsorukkal a magyar jazzélet kiemelkedő alakja, Vasvári Pál basszusgitáros előtt tisztelegnek. A nyáron elhunyt zenész formációit fia, a szintén basszusgitáros Vasvári Márton viszi tovább. Az In Line koncertprogramjában az új kompozíciók mellett az elmúlt 27 év legsikeresebb számai is elhangzanak, fellép továbbá a Vasvári String Trio és a Kárpáti Dódi Priváti Project.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.